Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 3. srpnja 2017. - Strasbourg

4. Sastav Parlamenta

Nadležna tijela Ujedinjene Kraljevine priopćila su da je Ian Duncan imenovan za člana britanske vlade s učinkom od 23. lipnja 2017.

Nadležna tijela Republike Malte priopćila su da je Therese Comodini Cachia izabrana za zastupnicu u malteškom parlamentu s učinkom od 24. lipnja 2017.

Victor Negrescu izabran je za ministra europskih poslova u Rumunjskoj s učinkom od 30. lipnja 2017.

Parlament je napomenuo da su u skladu s člankom 7. stavcima 1. i 2. Akta o izboru zastupnika u Europski parlament neposrednim općim izborima te dužnosti nespojive s dužnosti zastupnika u Europskom parlamentu te je njihova mjesta proglasio praznima s učinkom od 23. lipnja, 24. lipnja, odnosno 30.lipnja 2017.

°
° ° °

Nadležna tijela Ujedinjene Kraljevine obavijestila su o izboru Johna Flacka u Europski parlament s učinkom od 28. lipnja 2017., kao i Ruperta Matthewsa i Wajida Khana s učinkom od 29. lipnja 2017., te Johna Howartha s učinkom od 30. lipnja 2017., kao zamjena za Vicky Ford, Andrewa Lewera, Afzala Khana odnosno Anneliese Dodds.

Sukladno s člankom 3. stavkom 2. Poslovnika, dok se ne provjere valjanosti zastupničkih mandata ili donese odluka o mogućem sporu John Flack, Rupert Matthews, Wajid Khan i John Howarth sudjeluju na sjednicama Parlamenta i njegovih tijela sa svim pravima koja im uz to pripadaju pod uvjetom da su prethodno izjavili da ne obnašaju dužnost nespojivu s dužnošću zastupnika u Europskom parlamentu.

Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti