Index 
 Înapoi 
 Înainte 
 Text integral 
Proces-verbal
Luni, 3 iulie 2017 - Strasbourg

17. Ordinea lucrărilor
CRE

Proiectul definitiv de ordine de zi al ședințelor plenare din iulie 2017 (PE 607.301/PDOJ) a fost distribuit și au fost propuse următoarele modificări ale acestuia (articolul 152 din Regulamentul de procedură):

Președintele a comunicat că mâine la ora 10.00 va avea loc o ceremonie în memoria dnei Simone Veil în hemiciclu și a propus includerea pe ordinea de zi de marți, înaintea votării, a unui punct intitulat„Omagiu pentru Simone Veil”. Președintele a precizat că miercuri va participa, împreună cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și Președintele Consiliului European, Donald Tusk, la funeraliile dnei Simone Veil la Paris și, din acest motiv, a propus modificarea titlului primului punct de pe ordinea de zi de miercuri după cum urmează: „Declarațiile Consiliului European și ale Comisiei Europene cu privire la pregătirea summitului G20 din 7 și 8 iulie 2017”.

Parlamentul a aprobat propunerea.

Luni

Cererea Grupului ENF de a înscrie la punctul întâi pe ordinea de zi a ședinței de luni declarațiile Consiliului și Comisiei referitoare la „Frontex: criza alarmantă a migrației în largul coastei mediteraneene a Spaniei”.

A intervenit Nicolas Bay, în numele Grupului ENF, pentru a prezenta cererea.

Parlamentul a respins cererea.

Marți și miercuri

Nu s-a propus nicio modificare.

Joi

Cererea Grupului GUE/NGL de a înscrie ca al doilea punct de pe ordinea de zi de joi, după dezbaterea comună pe tema „Tratatul de la Marrakech: accesul la opere și alte obiecte protejate pentru persoanele cu deficiențe de vedere” (punctele 42 și 41 din PDOJ), și o declarație a Comisiei cu privire la întrebarea cu solicitare de răspuns oral privind „Vânătoarea de balene în Norvegia”. Dezbaterea va fi încheiată cu prezentarea unor propuneri de rezoluție care urmează să fie supuse la vot în perioada de sesiune din septembrie.

A intervenit Anja Hazekamp, în numele Grupului GUE/NGL, pentru a prezenta cererea, Paul Rübig, pentru a solicita ca dezbaterea pe acest subiect să nu se încheie cu depunerea de propuneri de rezoluție, și Anja Hazekamp, împotriva cererii.

Prin AN (166 pentru, 142 împotrivă, 16 abțineri) Parlamentul a aprobat cererea Grupului GUE/NGL.

Ordinea lucrărilor a fost astfel stabilită.

Notă juridică - Politica de confidențialitate