Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Četvrtak, 6. srpnja 2017. - Strasbourg

PREDSJEDA: Rainer WIELAND
potpredsjednik

9. Sastav Parlamenta

Nadležna tijela Francuske Republike priopćila su da su Marine Le Pen i Jean-Luc Mélenchon izabrani za zastupnike u nacionalnom parlamentu s učinkom od 19. lipnja 2017.

Parlament je utvrdio da je u skladu s člankom 7 stavkom 2. Akta o izboru zastupnika u Europski parlament neposrednim općim izborima ta dužnost nespojiva s dužnosti zastupnika u Europskom parlamentu i njihova mjesta proglasio slobodnima s učinkom od 19. lipnja 2017.

Nadležna tijela Francuske Republike također su priopćila da su Christelle Lechevalier i Marie-Pierre Vieu izabrane za zastupnice u Europskom parlamentu kao zamjena za Marine Le Pen odnosno Jean-Luca Mélenchona, s učinkom od 19. lipnja 2017.

Parlament je primio na znanje njihov izbor.

U skladu s člankom 3. stavkom 2. Poslovnika dok se ne provjeri valjanost zastupničkog mandata ili donese odluka o mogućem sporu, Christelle Lechevalier i Marie-Pierre Vieu sudjeluju na sjednicama Parlamenta i njegovih tijela sa svim pravima koja im uz to pripadaju pod uvjetom da su potpisale izjavu da ne obnašaju dužnost nespojivu s onom zastupnika u Europskom parlamentu.

Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti