Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2017. július 6., Csütörtök - Strasbourg

ELNÖKÖL:
Rainer WIELAND alelnök

9. A Parlament tagjai

A Francia Köztársaság illetékes hatóságai tájékoztattak, hogy Marine Le Pent és Jean-Luc Mélenchon-t 2017. június 19-i hatállyal nemzeti parlamenti képviselőkké választották.

A Parlament e tájékoztatást tudomásul veszi, az Európai Parlament képviselőinek közvetlen és általános választójog alapján történő választásáról szóló okmány 7. cikkének (2) bekezdése értelmében e megbízás összeegyeztethetetlen az európai parlamenti képviselőséggel, és tudomásul veszi képviselői helyük 2017. június 19-i hatállyal történő megüresedését.

A Francia Köztársaság illetékes hatóságai továbbá arról tájékoztattak, hogy Marine Le Pen és Jean-Luc Mélenchon helyére Christelle Lechevalier-t és Marie-Pierre Vieu-t 2017. június 19-i hatállyal európai parlamenti képviselőkké választották.

A Parlament tudomásul veszi megválasztásukat.

A szabályzat 3. cikkének (2) bekezdése értelmében Christelle Lechevalier és Marie-Pierre Vieu képviselők mandátumuk vizsgálatának befejezéséig, illetve esetleges vitás ügyben történő határozat meghozataláig is teljes jogú tagjai az Európai Parlamentnek és a Parlament szerveinek, azzal a feltétellel, hogy előzetesen nyilatkozatban kijelentik, hogy nem folytatnak az európai parlamenti képviselői tisztséggel összeférhetetlen tevékenységet.

Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat