Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 23. listopada 2017. - Strasbourg

16. Plan rada
Doslovno izvješće

Govorili su Daniele Viotti o slučaju Ahmadreze Djalalija, iranskog znanstenika koji živi u Švedskoj i koji je u Iranu osuđen na smrt (Predsjednik je podsjetio da je ukidanje smrtne kazne prioritet za Europsku uniju te se obvezao uspostaviti kontakt s iranskim predsjednikom) i James Carver o terorističkom napadu u Mogadišuu u Somaliji koji je prouzročio stotine žrtava (Predsjednik je podržao govor Jamesa Carvera).

Podijeljen je konačni prijedlog dnevnog reda plenarnih sjednica za listopad II 2017 (PE 611.536/PDOJ), za koji su predložene sljedeće izmjene (članak 149.a Poslovnika):

Ponedjeljak

Nema predloženih izmjena.

Utorak

- Zahtjev kluba zastupnika Verts/ALE da se rasprava o temi "Borba protiv seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja u EU-u" (točka 67. konačnog nacrta dnevnog reda) zaključi podnošenjem prijedloga rezolucije.

Govorila je Ska Keller, u ime Kluba zastupnika Verts/ALE-a, koja je obrazložila zahtjev.

Parlament je odobrio zahtjev.

- Zahtjev kluba zastupnika ALDE da se rasprava predviđena za srijedu ujutro (točka 36. konačnog nacrta dnevnog reda) o temi "Zaštita radnika od rizika zbog izloženosti karcinogenim ili mutagenim tvarima na radu", izjavom Komisije o temi "Borba protiv seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja u EU-u".

Govorile su: Sophia in 't Veld, u ime Kluba zastupnika ALDE-a, koja je obrazložila zahtjev, i Maria João Rodrigues, u ime Kluba zastupnika S&D-a, protiv zahtjeva.

Parlament je odobrio zahtjev.

Govorili su: Manfred Weber, Maria João Rodrigues i Edouard Martin o situaciji u Parlamentu.

Predsjednik je podsjetio na odluku Predsjedništva od 14. travnja 2014. o unutarnjem pravilniku Savjetodavnog odbora nadležnog za prijave zbog uznemiravanja na radnom mjestu između akreditiranih parlamentarnih asistenata i zastupnika u Europskom parlamentu i za njegovo sprječavanje te je također podsjetio na ulogu tog Savjetodavnog odbora i na postupke koji se slijede u slučjavima psihološkog ili spolnog uznemiravanja.

Srijeda

- Zahtjev kluba zastupnika Verts/ALE za zajedničkom raspravom o temi "Sustav ulaska/izlaska" za kasniju sjednicu.

Govorili su: Ska Keller, u ime Kluba zastupnika Verts/ALE-a, koja je obrazložila zahtjev, i Agustín Díaz de Mera García Consuegra, u ime Kluba zastupnika PPE-a, protiv zahtjeva.

Parlament je odbio zahtjev.

- Zahtjev kluba zastupnika GUE/NGL da se izjava Vijeća i Komisije "Mehanizam za odgovor na šumske požare u sjevernoj Španjolskoj i Portugalu" (točka 69. konačnog nacrta dnevnog reda) premjesti kao prva popodnevna točka.

Govorili su: João Ferreira, u ime Kluba zastupnika GUE/NGL-a, koji je obrazložio zahtjev, i Marcel de Graaff, protiv zahtjeva.

Parlament je odbio zahtjev poimeničnim glasovanjem (68 za, 208 protiv, 35 suzdržana).

Četvrtak

Nema predloženih izmjena:

Time je utvrđen plan rada.

Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti