Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 13. studenog 2017. - Strasbourg

5. Sastav Parlamenta

Nadležna tijela u Nizozemskoj obavijestila su da je Cora van Nieuwenhuizen imenovana članicom Vlade s učinkom od 26. listopada 2017.

Nadležna tijela u Estoniji obavijestila su o prekidu mandata Marju Lauristin s učinkom od 6. studenog 2017., slijedom njezinog izbora u općinsko vijeće u Tartuu (Estonija).

Elisabeth Köstinger izabrana je za zastupnicu u nacionalni parlament Austrije s učinkom od 9. studenog 2017.

Parlament prima na znanje da su, u skladu s člankom 7. stavcima 1. 2. i 3. Akta o izboru zastupnika u Europski parlament neposrednim općim izborima, te dužnosti nespojive s dužnostima zastupnika u Europskom parlamentu i objavljuje slobodna zastupnička mjesta s učinkom od 26. listopada, odnosno od 6. i 9. studenog 2017. te o tome obavještava nadležna nacionalna tijela.

°
° ° °

Jutta Steinruck podnijela je ostavku na zastupničko mjesto u Europskom parlamentu s učinkom od 1. siječnja 2018.

U skladu s člankom 4. stavcima 1. i 2. Poslovnika, Parlament objavljuje slobodno zastupničko mjesto Jutte Steinruck s učinkom od 1. siječnja 2018. i o tome obavještava nadležna nacionalna tijela.

°
° ° °

Nadležna tijela u Estoniji i Austriji obavijestila su o izboru u Europski parlament Ivara Padara i Thomasa Waitza s učinkom od 6. studenog, odnosno 10. studenog 2017., kao zamjena za Marju Lauristin, odnosno Ulrike Lunacek.

Parlament prima njihov izbor na znanje.

Sukladno s člankom 3. stavkom 2. Poslovnika, dok se ne provjere valjanosti zastupničkih mandata ili donese odluka o mogućem sporu Ivari Padar i Thomas Waitz sudjeluju na sjednicama Parlamenta i njegovih tijela sa svim pravima koja im uz to pripadaju pod uvjetom da su prethodno izjavili da ne obnašaju dužnost nespojivu s dužnošću zastupnika u Europskom parlamentu.

Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti