Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2017. november 13., Hétfő - Strasbourg

13. Ügyrend
CRE

A 2017. novemberi I. plenáris ülés végleges napirendtervezetét (PE 613.258/PDOJ) kiosztották, amelyhez a következő módosításokat javasolták (az eljárási szabályzat 149a. cikke):

Hétfő
Az ENF képviselőcsoport kéri, hogy a délutáni napirend első pontjaként illesszék be a Tanács és a Bizottság nyilatkozatát az iráni és iraki földrengésről.

Felszólal: Franz Obermaier, a(z) ENF képviselőcsoport nevében, aki ismerteti a kérelmet.

A Parlament elutasítja a kérelmet.

Az ENF képviselőcsoport kéri, hogy a délutáni napirend második pontjaként illeszék be a Tanács és a Bizottság nyilatkozatát a „fekete hétfő” elnevezésű, dél-afrikai tüntetésekről.

Felszólal: Janice Atkinson, a(z) ENF képviselőcsoport nevében, aki ismerteti a kérelmet.

A Parlament elutasítja a kérelmet.

Kedd

Az EFDD képviselőcsoport kéri, hogy a kedd délelőtti napirend második pontjaként illesszék be a Tanács és a Bizottság nyilatkozatát a katalóniai helyzetről. Emiatt Olga Sehnalovának a fogyasztóvédelmi jogszabályok alkalmazásáért felelős nemzeti hatóságok közötti együttműködésről szóló jelentéséről (A8-0077/2017) tartandó vitát (a végleges napirendtervezet 15. pontja) délutánra kell helyezni, a róla tartandó szavazást pedig csütörtökre.

Felszólal: James Carver, a(z) EFDD képviselőcsoport nevében, aki ismerteti a kérelmet, és Esteban González Pons, a(z) PPE képviselőcsoport nevében, aki ellenzi a kérelmet.

A Parlament név szerinti szavazással elutasítja a kérelmet (65 mellette, 241 ellene, 31 tartózkodás).

A Verts/ALE képviselőcsoport kéri, hogy a kedd délutáni napirendre vegyék fel a Tanács és a Bizottság nyilatkozatát a szociális pillérről. A vitát állásfoglalási indítványok benyújtásával zárnák le.

Felszólal: Philippe Lamberts, a(z) Verts/ALE képviselőcsoport nevében, aki ismerteti a kérelmet, Maria João Rodrigues, a(z) S&D képviselőcsoport nevében, aki ellenzi a kérést, és javasolja, hogy a vitára decemberben kerüljön sor, és Philippe Lamberts, a(z) Verts/ALE képviselőcsoport nevében, aki megerősíti eredeti javaslatát.

A Parlament elektronikus szavazással elutasítja a kérelmet (113 mellette, 193 ellene, 15 tartózkodás).

Az EFDD képviselőcsoport kéri, hogy a kedd délutáni napirend negyedik pontjaként illesszék be a Bizottság nyilatkozatát a nemzetközi szervezetek alkalmazottai emberi jogi bíróságokhoz való hozzáférésének megtagadásáról, a vitát állásfoglalási indítványok benyújtásával zárnák le.

Felszólal: Gerard Batten, a(z) EFDD képviselőcsoport nevében, aki ismerteti a kérelmet.

A Parlament név szerinti szavazással elutasítja a kérelmet (52 mellette, 220 ellene, 42 tartózkodás).

°
° ° °

Az ügyrendet megállapítják.

Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat