Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 5. veljače 2018. - Strasbourg

5. Priopćenje predsjedništva
CRE

Predsjednik je priopćio sljedeće:

"Dana 11. siječnja 2018. primio sam pismo predsjednika klubova zastupnika EPP-a, S&D-a, ALDE-a i Verts/ALE-a o ponašanju potpredsjednika Ryszarda Czarneckog, tražeći primjenu postupka iz članka 21. Poslovnika, s obzirom na njegove izjave o drugom zastupniku u Europskom parlamentu.

O tom se pitanju raspravljalo na Konferenciji predsjednika tijekom dvije uzastopne sjednice, 18. siječnja 2018. i 1. veljače 2018.

Između ostalog, 18. siječnja 2018. primio sam pismo potpredsjednika Ryszarda Czarneckog u kojem je odgovorio na probleme koje su klubovi zastupnika iznijeli u navedenom pismu. U skladu s time, 23. siječnja 2018. saslušao sam potpredsjednika Ryszarda Czarneckog o toj temi. 2018.

Nakon što je primila na znanje njegove argumente Konferencija predsjednika je 1. veljače 2018., uz tropetinsku većinu danih glasova koja predstavlja najmanje tri kluba zastupnika, odlučila predložiti Parlamentu da potpredsjednika Ryszarda Czarneckog razriješi dužnosti, s obzirom na to da je počinio ozbiljnu povredu dužnosti, u skladu s člankom 21. Poslovnika.

Parlament će se o navedenom prijedlogu izraziti 7. veljače 2018., odlučujući dvotrećinskom većinom danih glasova koja predstavlja većinu zastupnika u Parlamentu."

Govorili su: Jadwiga Wiśniewska o primijenjenom postupku (predsjednik je pojasnio određene pojedinosti), Manfred Weber (predsjednik je pojasnio određene pojedinosti), Udo Bullmann, Philippe Lamberts i Eleonora Forenza (predsjednik je pojasnio određene pojedinosti).

Posljednje ažuriranje: 22. svibnja 2018.Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti