Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 5. veljače 2018. - Strasbourg

6. Sastav Parlamenta

Nakon smrti Edouarda Ferranda, Parlament sukladno s člankom 4. stavkom 1. Poslovnika utvrđuje slobodno zastupničko mjesto od 2. veljače 2018. i o tome obavještava dotičnu državu članicu.

°
° ° °

Tatjana Ždanoka pisanim je putem podnijela ostavku na mjesto zastupnice u Parlamentu s učinkom od 5. ožujka 2018.

U skladu s člankom 4. stavcima 1. i 2. Poslovnika, Parlament utvrđuje slobodno zastupničko mjesto od tog datuma i o tome obavještava dotičnu državu članicu.

°
° ° °

Viorica Dăncilă imenovana je predsjednicom Rumunjske vlade s učinkom od 29. siječnja 2018.

Parlament je primio to na znanje i, u skladu s člankom 7. stavkom 1. akta od 20. rujna 1976. o izboru članova Europskog parlamenta neposrednim općim izborima, utvrdio slobodno zastupničko mjesto s učinkom od 29. siječnja 2018.

Nadležna rumunjska tijela obavijestila su Europski parlament o izboru Gabriele Zoane umjesto Viorice Dăncile na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu s učinkom od 30. siječnja 2018.

Parlament je primio na znanje taj izbor.

Sukladno s člankom 3. stavkom 2. Poslovnika, dok se ne provjeri valjanost zastupničkog mandata ili donese odluka o mogućem sporu Gabriela Zoană sudjeluje na sjednicama Parlamenta i njegovih tijela sa svim pravima koja joj uz to pripadaju pod uvjetom da je prethodno izjavila da ne obnaša dužnost nespojivu s dužnošću zastupnice u Europskom parlamentu.

Posljednje ažuriranje: 22. svibnja 2018.Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti