Index 
 Înapoi 
 Înainte 
 Text integral 
Proces-verbal
Luni, 5 februarie 2018 - Strasbourg

6. Componența Parlamentului

În urma decesului lui Edouard Ferrand, Parlamentul a constatat, în conformitate cu articolul 4 alineatul (1) din Regulamentul de procedură, existența locului vacant, cu efect de la 2 februarie 2018 și a informat statul membru în cauză.

°
° ° °

Tatjana Ždanoka și-a notificat în scris demisia din calitatea de deputată în Parlament, aceasta producând efecte de la 5 martie 2018.

În conformitate cu articolul 4 alineatele (1) și (2) din Regulamentul de procedură, Parlamentul a constatat existența locului vacant începând cu data respectivă și a informat autoritatea națională în acest sens.

°
° ° °

Viorica Dăncilă a fost numită prim-ministru al României, cu efect de la 29 ianuarie 2018.

Parlamentul a luat act de numire și, în temeiul articolului 7 alineatul (1) din Actul din 20 septembrie 1976 privind alegerea membrilor Parlamentului European prin vot universal direct, a confirmat existența locului vacant, cu efect de la 29 ianuarie 2018.

Autoritățile competente din România au comunicat alegerea în Parlamentul European a Gabrielei Zoană, în locul Vioricăi Dăncilă, ca deputată în Parlament, cu efect de la 30 ianuarie 2018.

Parlamentul a luat act de alegerea sa.

În conformitate cu articolul 3 alineatul (2) din Regulamentul de procedură, atât timp cât prerogativele sale nu au fost verificate sau nu s-a luat o hotărâre în legătură cu o eventuală contestație, Gabriela Zoană se bucură de exercitarea deplină a drepturilor sale în Parlament și în organele acestuia, cu condiția să fi declarat în prealabil că nu exercită o funcție incompatibilă cu cea de deputată în Parlamentul European.

Ultima actualizare: 22 mai 2018Notă juridică - Politica de confidențialitate