Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2018. március 12., Hétfő - Strasbourg

3. Az elnök nyilatkozatai
Szó szerinti jegyzőkönyv

Az elnök nyilatkozatot tesz a drámai humanitárius helyzetről Szíriában, különös tekintettel a kelet-ghoutai civil lakosságra, és emlékeztet arra, hogy határozottan elítéli a barbárságot, az etnikai tisztogatást és az ártatlanok legyilkolását. Ünnepélyesen felszólít az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsának a szíriai humanitárius helyzetről szóló 2401. számú határozata végrehajtására.

Az elnök továbbá nyilatkozatot tesz a nemzetközi nőnap alkalmából, és emlékeztet a Parlament kötelezettségvállalására a nők és a férfiak jogai közötti valódi egyenlőség iránti küzdelemben. A nőkkel szembeni erőszak elleni fellépés a legnagyobb prioritással bír a Parlament számára. Az elnök köszönetét fejezi ki Terry Reintke, Elly Schlein és Edouard Martin képviselőknek, valamint a Parlament személyzetének az e témában elkészült két petíció kapcsán. Az elnök tájékoztat, hogy az Elnöség valószínűleg még ma este számos intézkedést fogad el annak érdekében, hogy intézményünkben megelőzze a szexuális zaklatást és fellépjen ellene.

°
° ° °

Felszólal Notis Marias, két görög katona Törökországban történő illegális fogva tartásáról (Az elnök személyesen vesz részt az ügy nyomon követésében, és lép kapcsolatba Törökország nagykövetével további tájékoztatásért), Bruno Gollnisch, a képviselők e-mailjeire vonatkozó titoktartás megsértéséről (Az elnök kéri a felszólalót, hogy szolgáljon több információval), Ana Miranda, Oriol Junqueras, volt parlamenti képviselő fogva tartásáról, Marek Jurek, aki kéri, hogy távolítsanak el a Parlament területéről egy képet, amely szerinte sérti a hívők vallásos érzékenységét (Az elnök továbbítja a kérést a quaestoroknak).

Utolsó frissítés: 2020. március 10.Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat