Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 16. travnja 2018. - Strasbourg

5. Sastav Parlamenta

Poljska i švedska nadležna tijela priopćila su izbor Dobromira Sośnierza i Aleksandera Gabelica u Europski parlament s učinkom od 22. ožujka 2018. odnosno 4. travnja 2018. umjesto Janusza Korwin-Mikkea odnosno Jensa Nilssona.

Parlament je primio na znanje da su izabrani.

Sukladno s člankom 3. stavkom 2. Poslovnika, dok se ne provjere valjanosti zastupničkih mandata ili donese odluka o mogućem sporu Dobromir Sośnierz i Aleksander Gabelic sudjeluju na sjednicama Parlamenta i njegovih tijela sa svim pravima koja im uz to pripadaju pod uvjetom da su prethodno izjavili da ne obnašaju dužnost nespojivu s dužnošću zastupnika u Europskom parlamentu.

°
° ° °

Gianni Pittella i Matteo Salvini obavijestili su Parlament da su izabrani u talijanski senat, a Lorenzo Fontana da je izabran u talijanski Zastupnički dom, sva trojica s učinkom od 23. ožujka 2018.

Parlament je primio na znanje da, u skladu s člankom 7. stavkom 2. Akta o izboru zastupnika u Europskom parlamentu neposrednim općim izborima te dužnosti nisu kompatibilne s dužnostima zastupnika u Europskom parlamentu, primio je na znanje da su zastupnička mjesta Giannija Pittelle, Mattea Salvinija i Lorenza Fontane slobodna s učinkom od 23. ožujka 2018. te je o tome obavijestio nadležna nacionalna tijela.

°
° ° °

Jean-Paul Denanot pisanim je putem podnio ostavku na mjesto zastupnika u Parlamentu s učinkom od 11. lipnja 2018.

U skladu s člankom 4. stavcima 1. i 2. Poslovnika Europski parlament primio je na znanje da su ta zastupnička mjesta slobodna i o tome obavijestio dotičnu državu članicu.

Posljednje ažuriranje: 22. listopada 2018.Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti