Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 11. lipnja 2018. - Strasbourg

6. Sastav Parlamenta

Viviane Reding pisanim je putem podnijela ostavku na mjesto zastupnice u Parlamentu s učinkom od 2. rujna 2018.

Sukladno s člankom 4. Poslovnika, Parlament utvrđuje slobodno zastupničko mjesto od tog datuma i o tome obavještava nadležno nacionalno tijelo.

°
° ° °

Nadležne finska tijela obavijestila su da će Paavo VÄYRYNEN preuzeti svoj mandat u nacionalnom parlamentu s učinkom od 12. lipnja 2018.

Budući da je u skladu s člankom 7 stavkom 2 Akta od 20. rujna 1976. o izboru zastupnika u Europski parlament neposrednim općim izborima ta dužnost nespojiva s onom zastupnika u Europskom parlamentu, Parlament, u skladu s člankom 4. stavkom 4. Poslovnika Parlamenta, utvrđuje slobodno zastupničko mjesto s učinkom od 12. lipnja 2018 i o tome obavještava dotičnu državu članicu.

°
° ° °

Nadležna finska tijela obavijestila su Europski parlament o izboru Mikaela Pentikäinena umjesto Paava Väyrynena na mjesto zastupnika u Parlamentu s učinkom od 12. lipnja 2018.

Parlament je primio na znanje njegov izbor.

Sukladno s člankom 3. stavkom 2. Poslovnika, dok se ne provjeri valjanost zastupničkog mandata ili donese odluka o mogućem sporu Mikael Pentikäinen sudjeluje na sjednicama Parlamenta i njegovih tijela sa svim pravima koja mu uz to pripadaju pod uvjetom da je prethodno izjavio da ne obnaša dužnost nespojivu s dužnošću zastupnika u Europskom parlamentu.

Posljednje ažuriranje: 24. rujna 2018.Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti