Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 2. srpnja 2018. - Strasbourg

14. Plan rada
Doslovno izvješće

Podijeljen je konačni prijedlog dnevnog reda plenarnih sjednica od srpnja 2018 (PE 624.394/PDOJ), za koji su predložene sljedeće izmjene (članak 149.a Poslovnika):

Ponedjeljka

Nema predloženih izmjena:

Četvrtak

Rasprava o slučajevima kršenja ljudskih prava, demokratskih načela i vladavine prava (članak 135. Poslovnika):

Nakon savjetovanja s klubovima zastupnika, predsjednik je predložio sljedeće izmjene:

Naslov rasprave o Moldovi izmijenit će se u “Politička kriza u Moldovi nakon poništavanja izbora za gradonačelnika Kišinjeva”.

Parlament je prihvatio taj prijedlog.

Srijeda

Predsjednik je obavijestio da je od Kluba zastupnika EFDD-a primio prijedlog rezolucije kojom se ulaže prigovor na Delegiranu odluku Komisije kojom se dodjeljuje jamstvo Europske unije Europskoj investicijskoj banci protiv gubitaka u okviru financijskih operacija kojima se podržavaju ulagački projekti izvan Unije, u pogledu Irana (točka 24 zapisnika od 13.6.2018.).

U skladu s člankom 105. stavkom 3. Poslovnika, o toj će se točki glasovati u srijedu 4. srpnja 2018.

Utorak

Zahtjev Kluba S&D-a o izmjeni naslova izjave Vijeća i Komisije “Epidemija ebole u Demokratskoj Republici Kongu” u “Stanje u DR Kongu, posebno u vezi s epidemijom ebole”

Govorili su: Maria Arena, u ime Kluba zastupnika S&D-a,koja je obrazložila zahtjev i Charles Goerens, u ime Kluba zastupnika ALDE-a, protiv zahtjeva.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (36 za, 151 protiv, 8 suzdržanih) odbio zahtjev.

Zahtjev Kluba ENF-a koji je kao treću točku popodnevnog dnevnog reda htio dodati izjavu potpredsjednice Komisije / Visoke predstavnice Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku o stanju u Turskoj.

Govorio je Gilles Lebreton, u ime Kluba zastupnika ENF-a, koji je obrazložio zahtjev.

Parlament je odbio zahtjev.

Zahtjev Kluba Verts/Ale-a koji je kao treću točku popodnevnog dnevnog reda htio dodati izjavu potpredsjednice Komisije / Visoke predstavnice Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku o sustavima autonomnog oružja.

Govorio je Philippe Lamberts, u ime Kluba zastupnika Verts/ALE-a, koji je obrazložio zahtjev

Poimeničnim glasovanjem (126 za, 158 protiv, 5 suzdržanih) Parlament je odbacio zahtjev.

Srijeda

Zahtjev klubova GUE/NGL, ECR i EPP da se o tri izvješća iz paketa o mobilnosti glasuje sljedećim redom: izvješće Merje Kyllönen (A8-0206/2018) (točka 100. konačnog prijedloga dnevnog reda), izvješće Wima van de Campa (A8-0205/2018) (točka 99. konačnog prijedloga dnevnog reda ) i izvješće Ismaila Ertuga (A8-0204/2018) (točka 98. konačnog prijedloga dnevnog reda).

Govorio je Merja Kyllönen, u ime Kluba zastupnika GUE/NGL-a, koji je obrazložio zahtjev.

Parlament je elektroničkim glasovanjem (187 za, 92 protiv, 9 suzdržanih) odobrio zahtjev.

°
° ° °

Time je utvrđen plan rada.

Predsjednik se osvrnuo na prethodnu izjavu Brune Gollnischa (točka 4 zapisnika od 2.7.2018.) i podsjetio da je Sud Europske unije nedavno potvrdio mjerodavni postupak.

Govorio je: Edouard Martin o zahtjevima usmenih prevoditelja (predsjednik je potvrdio nastavak dijaloga između različitih strana).

Posljednje ažuriranje: 19. studenog 2018.Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti