Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Utorak, 11. rujna 2018. - Strasbourg

17. Priopćenje predsjedništva

U skladu s člankom 166. Poslovnika predsjednik je odlučio izreći sankcije Georgesu Bachu, Guillaumeu Balasu, Joséu Bovéu, Edouardu Martinu, Claudeu Rolinu, Mariji Areni i Isabelle Thomas zbog toga što su svojim postupcima tijekom plenarne sjednice od 3. srpnja 2018. (točke 2. i 4. zapisnika od 3. srpnja 2018.) ometali rad Parlamenta i ozbiljno prekršili načela utvrđena u članku 11. Poslovnika. Njihovo je ponašanje prouzročilo prekid plenarne sjednice u trajanju koje nije zanemarivo.

Kad je riječ o Georgesu Bachu, Guillaumeu Balasu, Joséu Bovéu, Claudeu Rolinu, Mariji Areni i Isabelle Thomas, sankcija se, kao prvo, sastoji od gubitka prava na dnevnicu za razdoblje od pet dana, a kao drugo, i ne dovodeći u pitanje pravo glasa na plenarnoj sjednici, od privremenog oduzimanja prava sudjelovanja u svim aktivnostima Parlamenta i njegovih tijela, za razdoblje od pet uzastopnih dana tijekom kojih se sastaje Parlament ili bilo koje njegovo tijelo, odbor ili izaslanstvo, s učinkom od 11. rujna 2018.

Kada je riječ o Edouardu Martinu, uslijed činjenice da je njegov čin ozbiljniji nego što je to slučaj kod ostalih uključenih zastupnika, sankcija se, kao prvo, sastoji od gubitka prava na dnevnicu u razdoblju od osam dana, a kao drugo, i ne dovodeći u pitanje pravo na glasa na plenarnoj sjednici, od privremenog oduzimanja prava sudjelovanja u svim aktivnostima Parlamenta i njegovih tijela, u razdoblju od osam uzastopnih dana tijekom kojih se sastaje Parlament ili bilo koje njegovo tijelo, odbor ili izaslanstvo, s učinkom od 11. rujna 2018.

Dotični zastupnici obaviješteni su o odluci i protiv nje Predsjedništvu mogu podnijeti unutarnju žalbu u skladu s člankom 167. Poslovnika.

Maria Arena, Isabelle Thomas, Georges Bach, Guillaume Balas i Edouard Martin podnijeli su žalbe u okviru spomenutog članka, zbog čega se primjena sankcije izrečene njima odgađa dok Predsjedništvo Parlamenta ne donese odluku.

Posljednje ažuriranje: 29. studenog 2018.Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti