Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2018. szeptember 11., Kedd - Strasbourg

17. Az elnök közleménye

Az eljárási szabályzat 166. cikke értelmében az elnök úgy határozott, hogy szankciót alkalmaz Georges Bachhal, Guillaume Balasszal, José Bovéval, Edouard Martinnal, Claude Rolinnel, Maria Arenával és Isabelle Thomas-val szemben, mert a 2018. július 3-i plenáris ülésen (2. pont és 2018.7.3-i jegyzőkönyv, 4. pont ) csoportos fellépésükkel komolyan és az eljárási szabályzat 11. cikkében meghatározott elveket megsértve megzavarták a Parlament munkáját. Viselkedésük miatt a plenáris ülést nem elhanyagolható időtartamra meg kellett szakítani.

Georges Bach, Guillaume Balas, José Bové, Claude Rolin, Maria Arena és Isabelle Thomas esetében a szankció egyrészt 5 napnyi napidíj megvonása, másrészt – a plenáris ülésen történő szavazáshoz való joguk sérelme nélkül – a Parlament és szervei összes tevékenységében való részvételük 2018. szeptember 11-től kezdődően 5 egymást követő napra történő felfüggesztése, amely napokon a Parlament vagy bármely szerve, bizottsága vagy küldöttsége ülésezik.

Edouard Martin esetében, mivel az ő cselekedete súlyosabb, mint a többi érintett képviselőé, a szankció egyrészt 8 napnyi napidíj megvonása, másrészt – a plenáris ülésen történő szavazáshoz való jogának sérelme nélkül – a Parlament és szervei összes tevékenységében való részvételének 2018. szeptember 11-től kezdődően 8 egymást követő napra történő felfüggesztése, amely napokon a Parlament vagy bármely szerve, bizottsága vagy küldöttsége ülésezik.

A döntésről az érintett képviselőket értesítették, akik a Parlament eljárási szabályzatának 167. cikke alapján a döntés ellen belső jogorvoslati kérelmet nyújthatnak be az Elnökséghez.

Mivel Maria Arena, Isabelle Thomas, Georges Bach, Guillaume Balas és Edouard Martin az említett cikk alapján jogorvoslati kérelmet nyújtott be, az ellenük kiszabott szankciókat felfüggesztik addig, amíg a Parlament Elnöksége döntést nem hoz.

Utolsó frissítés: 2018. november 29.Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat