Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
Torek, 11. september 2018 - Strasbourg

17. Sporočilo predsedstva

Predsednik je v skladu s členom 166 Poslovnika sklenil izreči kazni poslancem Georgesu Bachu, Guillaumu Balasu, Joséju Bovéju, Edouardu Martinu, Claudu Rolinu, Marii Arena in Isabelle Thomas, ker so 3. julija 2018 (točka 2 in točka 4 zapisnika z dne 3.7.2018) zelo motili delo Parlamenta in tako kršili načela člena 11 Poslovnika. Njihovo obnašanje je povzročilo nezanemarljivo dolgo prekinitev seje Parlamenta.

Poslanci Georges Bach, Guillaume Balas, José Bové, Claude Rolin, Maria Arena in Isabelle Thomas bodo kaznovani v prvi vrsti z izgubo pravice do izplačila dnevnic za obdobje petih dni ter ne glede na pravico do glasovanja na plenarnem zasedanju z začasno izključitvijo iz vseh parlamentarnih dejavnosti in organov za pet zaporednih dni, ko zaseda Parlament ali kateri koli organ, odbor ali delegacija, z začetkom veljavnosti 11. septembra 2018.

Kršitev reda Edouarda Martina je bila ocenjena kot hujša od kršitve drugih zadevnih poslancev, zato je kaznovan v prvi vrsti z izgubo pravice do dnevnice za obdobje osmih dni ter ne glede na pravico do glasovanja na plenarnem zasedanju z začasno izključitvijo iz vseh parlamentarnih dejavnosti in organov za osem zaporednih dni, ko zaseda Parlament ali kateri koli organ, odbor ali delegacija, z začetkom veljavnosti 11. septembra 2018.

Poslanci so bili obveščeni o sklepu in lahko v skladu s členom 167 Poslovnika Parlamenta zoper njega pri predsedstvu sprožijo pritožbeni postopek.

Maria Arena, Isabelle Thomas, Georges Bach, Guillaume Balas in Edouard Martin so že sprožili pritožbeni postopek, zato se njihova kazen ne izvršuje do odločitve predsedstva.

Zadnja posodobitev: 29. november 2018Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov