Index 
 Föregående 
 Nästa 
 All text 
Protokoll
Måndagen den 1 oktober 2018 - Strasbourg

3. Uttalanden av talmannen
CRE

Talmannen gjorde ett uttalande i vilket han uttryckte parlamentets kondoleanser till de anhöriga till offren för det jordskalv och den tsunami som den 28 september drabbade Indonesien.

Parlamentet höll en tyst minut.

Talmannen fördömde kraftfullt de personangrepp som vissa ledamöter nyligen hade utsatts för.

Talare:

- Sajjad Karim krävde att det plakat på utsidan av parlamentsbyggnaden i Bryssel som han ansåg uttrycka islamofobi skulle avlägsnas (talmannen lovade att undersöka situationen).

- Ana Miranda yttrade sig om situationen för de tidigare ledamöterna av Europaparlamentet Oriol Junqueras Vies och Raül Romeva i Rueda.

- Benedek Jávor påminde om årsdagen för den maltesiska journalisten Dafne Caruana Galizias död och förslog att hon skulle hedras i form av ett pris (talmannen svarade att detta skulle diskuteras vid ett presidiesammanträde).

- Lefteris Christoforou och Takis Hadjigeorgiou yttrade sig om Cyperns nationaldagsfirande samma dag och om öns fortsatta delning.

- Bruno Gollnisch yttrade sig om sitt ledamotsarvode och tillämpningen av artikel 68.2 i tillämpningsföreskrifterna för Europaparlamentets ledamotsstadga.

- Tomáš Zdechovský yttrade sig om föregående inlägg.

- Maria Grapini yttrade sig om Internationella äldredagen.

Senaste uppdatering: 23 januari 2019Rättsligt meddelande - Integritetspolicy