Hakemisto 
 Edellinen 
 Seuraava 
 Koko teksti 
Pöytäkirja
Maanantai 12. marraskuuta 2018 - Strasbourg

3. Puhemiehen julkilausumat
CRE

Puhemies antoi julkilausuman, jossa hän palautti mieliin osallistumisensa parlamentin puolesta aselevon allekirjoittamisen ja ensimmäisen maailmansodan päättymisen satavuotisjuhlan kunniaksi Pariisissa järjestettyihin juhlallisuuksiin. Hän lausui muistosanat 17 miljoonalle sodassa menehtyneelle uhrille, korosti Eurooppa-hankkeen merkitystä rauhan, vapauden ja vaurauden puolustamiselle ja palautti mieliin ensimmäisen maailmanlaajuisen konfliktin päättymisen merkityksen useiden eurooppalaisten valtioiden olemassaololle.

Puhemies ilmaisi parlamentin osanoton useita Italian alueita koetelleissa traagisissa tulvissa menehtyneiden uhrien perheille. Hän korosti, että unioni voi tarjota apua Euroopan unionin solidaarisuusrahaston välityksellä ja että parlamentti toimii sen puolesta, että apua voidaan tarjota mahdollisimman nopeasti. Hän ilmaisi huolestuneisuutensa näiden haitallisten sääilmiöiden yleistymisen johdosta ja totesi niiden aiheutuvan planeettaamme kohdistuvasta ilmastonmuutoksesta. Hän palautti mieliin joulukuussa Puolan Katowicessa järjestettävän COP 24 -kokouksen ja sen tarjoaman mahdollisuuden osoittaa eurooppalaista johtajuutta ilmaston lämpenemisen torjunnassa.

Puhemies pani tyytyväisenä merkille, että Pakistanin korkein oikeus on hylännyt vuonna 2010 jumalanpilkasta kuolemaan tuomitun Asia Bibin syytteet ja vapauttanut hänet. Hän vakuutti olevansa yhteydessä uskonnon- ja vakaumuksenvapautta EU:n ulkopuolella edistävään EU:n erityislähettilääseen Ján Figeľiin ja Pakistanin viranomaisiin tukeakseen toimia, joilla taataan Asia Bibin ja hänen perheensä vapaus ja turvallisuus.

Päivitetty viimeksi: 25. helmikuuta 2019Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö