Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2018. november 12., Hétfő - Strasbourg

3. Az elnök nyilatkozatai
CRE

Az elnök nyilatkozatot tesz, amelyben felidézi, hogy a Parlament képviseletében részt vett az első világháborút lezáró fegyverszüneti egyezmény aláírása századik évfordulójának alkalmából Párizsban rendezett ünnepségen, megemlékezik a háború 17 millió áldozatáról, hangsúlyozza az európai projekt fontosságát a béke, a szabadság és a jólét elveinek védelme terén, és emlékeztet rá, hogy az első világháború vége milyen hatással volt több európai állam létezésére.

Az elnök a Parlament nevében részvétét nyilvánítja a közelmúltban Olaszországot sújtó katasztrofális áradások áldozatai hozzátartozóinak; hangsúlyozza, hogy az Uniónak módjában áll az EU Szolidaritási Alapján keresztül segítséget nyújtani, a Parlament pedig törekszik a támogatások gyorsabb odaítélésére; aggodalmát fejezi ki az egyre gyakrabban előforduló pusztító meteorológiai jelenségek miatt, amelyek a globális éghajlatváltozás következményei. Emlékeztet rá, hogy a COP 24 decemberben fog ülésezni a lengyelországi Katowicében, ami lehetőséget kínál Európa globális felmelegedés elleni küzdelemben betöltött vezető szerepének megerősítésére.

Az elnök örömmel veszi tudomásul, hogy a pakisztáni legfelső bíróság felmentette a 2010-ben istenkáromlásért halálra ítélt Ászja Bibit, akit szabadon is engedtek. Megerősíti, hogy tartja a kapcsolatot Ján Figellel, a vallás vagy meggyőződés szabadságának az Európai Unión kívüli előmozdításáért felelős különmegbízottal és a pakisztáni hatóságokkal annak érdekében, hogy támogassa Ászja Bibi és családja szabadságának és biztonságának szavatolására irányuló erőfeszítéseket.

Utolsó frissítés: 2019. február 25.Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat