Показалец 
 Назад 
 Напред 
 Пълен текст 
Протокол
Понеделник, 14 януари 2019 г. - Страсбург

3. Изявления на председателството
Пълни стенографски протоколи

Председателят направи изявление, за да отдаде почит към паметта на Павел Адамович, кмет на град Гданск, нападнат в неделя вечер и починал вследствие на нараняванията преди няколко часа. Той поднесе съболезнования от страна на Парламента на семейството на жертвата и на гражданите на град Гданск.

Председателят припомни терористичното нападение в Страсбург през декември. Той изрази също така съжаление във връзка с нарастващото напрежение и насилие в Европа и отправи призив за отговорност от страна на всички, за да се води диалог в дух на уважение. Председателят съобщи, че през тази седмица ще обсъди с кмета на Страсбург по какъв начин да се отдаде почит към паметта на жертвите на атентата през декември. Той ще предложи също така на Председателския съвет радиостудиото на Парламента да се нарече на имената на двамата журналисти, загинали при атентата.

Парламентът запази едноминутно мълчание.

Изказаха се Janusz Lewandowski, Maria João Rodrigues, Fabio Massimo Castaldo, Dimitrios Papadimoulis, Jarosław Wałęsa, Mara Bizzotto, Jadwiga Wiśniewska, Patrizia Toia, Marcel de Graaff, Cláudia Monteiro de Aguiar и Claudia Tapardel.

Последно осъвременяване: 15 януари 2020 г.Правна информация - Политика за поверителност