Ευρετήριο 
 Προηγούμενο 
 Επόμενο 
 Πλήρες κείμενο 
Συνοπτικά πρακτικά
Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019 - Στρασβούργο

3. Δηλώσεις της Προεδρίας
Πλήρη Πρακτικά

Ο Πρόεδρος προβαίνει σε δήλωση για να αποτίσει φόρο τιμής στον Pawel Adamowicz, δήμαρχο του Γκντανσκ, ο οποίος δέχτηκε επίθεση την Κυριακή το βράδυ και υπέκυψε στα τραύματά του πριν από λίγες μόλις ώρες. Απευθύνει τα συλλυπητήρια του Σώματος στην οικογένεια του θύματος και στην πόλη του Γκντανσκ.

Ο Πρόεδρος υπενθυμίζει την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στο Στρασβούργο τον Δεκέμβριο. Επίσης, εκφράζει τη λύπη του για την αύξηση των εντάσεων και της βίας στην Ευρώπη και ζητεί από όλα τα μέρη να επιδείξουν υπευθυνότητα προκειμένου να διεξαχθεί ένας διάλογος σε πνεύμα σεβασμού. Ο Πρόεδρος ενημερώνει ότι αυτή την εβδομάδα θα συνομιλήσει με τον δήμαρχο του Στρασβούργου σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα αποδοθεί τιμή στα θύματα της επίθεσης του Δεκεμβρίου. Θα προτείνει επίσης στη Διάσκεψη των Προέδρων να δοθεί στο ραδιοφωνικό στούντιο του Κοινοβουλίου το όνομα των δύο δημοσιογράφων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Το Σώμα τηρεί ενός λεπτού σιγή.

Παρεμβαίνουν οι Janusz Lewandowski, Maria João Rodrigues, Fabio Massimo Castaldo, Δημήτριος Παπαδημούλης, Jarosław Wałęsa, Mara Bizzotto, Jadwiga Wiśniewska, Patrizia Toia, Marcel de Graaff, Cláudia Monteiro de Aguiar και Claudia Tapardel.

Τελευταία ενημέρωση: 5 Μαρτίου 2020Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου