Index 
 Vorige 
 Volgende 
 Volledige tekst 
Notulen
Maandag 14 januari 2019 - Straatsburg

3. Verklaringen van de Voorzitter
Volledige verslagen

De Voorzitter legt een verklaring af ter nagedachtenis van Pawel Adamowicz, burgemeester van Gdansk, die zondagavond is aangevallen en slechts enkele uren geleden aan zijn verwondingen is overleden. Hij betuigt het medeleven van het Parlement met de familie van het slachtoffer en de stad Gdansk.

De Voorzitter herinnert aan de terroristische aanslag in Straatsburg in december. Hij betreurt tevens de toename van de spanningen en het geweld in Europa en doet een beroep op ieders verantwoordelijkheid om een respectvolle dialoog te voeren. De Voorzitter deelt mee dat hij deze week met de burgemeester van Straatsburg zal bespreken hoe de slachtoffers van de aanslag van december zullen worden herdacht. Hij zal de Conferentie van voorzitters tevens voorstellen de radiostudio van het Parlement te vernoemen naar de twee journalisten die bij de aanslag om het leven zijn gekomen.

Het Parlement neemt een minuut stilte in acht.

Het woord wordt gevoerd door Janusz Lewandowski, Maria João Rodrigues, Fabio Massimo Castaldo, Dimitrios Papadimoulis, Jarosław Wałęsa, Mara Bizzotto, Jadwiga Wiśniewska, Patrizia Toia, Marcel de Graaff, Cláudia Monteiro de Aguiar en Claudia Tapardel.

Laatst bijgewerkt op: 15 januari 2020Juridische mededeling - Privacybeleid