Index 
 Înapoi 
 Înainte 
 Text integral 
Proces-verbal
Luni, 14 ianuarie 2019 - Strasbourg

3. Declarațiile Președintelui
Stenograma

Președintele a făcut o declarație pentru a-l omagia pe Pawel Adamowicz, primarul orașului Gdansk, care a fost agresat duminică seara și care a murit cu doar câteva ore în urmă din cauza rănilor suferite. Președintele a adresat condoleanțe familiei victimei și orașului Gdansk.

Președintele a reamintit atacul terorist de la Strasbourg din decembrie. A deplâns, de asemenea, multiplicarea tensiunilor și a actelor violente în Europa și a făcut apel la responsabilitatea tuturor părților, pentru un dialog bazat pe respect. Președintele a comunicat că va discuta săptămâna aceasta cu primarul orașului Strasbourg despre posibilitățile de a comemora victimele atentatului din decembrie. De asemenea, Președintele va propune Conferinței Președinților ca studioul radiofonic al Parlamentului să poarte numele celor doi jurnaliști care și-au pierdut viața în atentat.

Parlamentul a păstrat un moment de reculegere.

Au intervenit Janusz Lewandowski, Maria João Rodrigues, Fabio Massimo Castaldo, Dimitrios Papadimoulis, Jarosław Wałęsa, Mara Bizzotto, Jadwiga Wiśniewska, Patrizia Toia, Marcel de Graaff, Cláudia Monteiro de Aguiar și Claudia Tapardel.

Ultima actualizare: 5 martie 2020Aviz juridic - Politica de confidențialitate