Index 
 Înapoi 
 Înainte 
 Text integral 
Proces-verbal
Miercuri, 30 ianuarie 2019 - Bruxelles

8. Componența Parlamentului

Krišjānis Kariņš a fost ales prim-ministru al Letoniei cu efect de la 23 ianuarie 2019.

Parlamentul a luat act de faptul că, în conformitate cu articolul 7 alineatul (1), din Actul din 20 septembrie 1976 privind alegerea membrilor Parlamentului European prin vot universal direct, această funcție este incompatiblă cu calitatea de deputat în Parlamentul European. În conformitate cu articolul 3 alineatul (3) al doilea paragraf și cu articolul 4 alineatele (1) și (4) din Regulamentul de procedură, Parlamentul a constatat existența postului vacant cu efect de la 23 ianuarie 2019.

°
° ° °

Autoritățile letone competente au comunicat alegerea în Parlamentul European a lui Aleksejs Loskutovs, în locul lui Krišjānis Kariņš, ca deputat în Parlament, cu efect de la 24 ianuarie 2019.

Parlamentul a luat act de alegerea acestuia.

În conformitate cu articolul 3 alineatul (2) din Regulamentul de procedură, atât timp cât prerogativele sale nu au fost verificate sau nu s-a luat o hotărâre în legătură cu o eventuală contestație, Aleksejs Loskutovs se bucură de exercitarea deplină a drepturilor sale în Parlament și în organele acestuia, cu condiția să fi declarat în prealabil că nu exercită o funcție incompatibilă cu cea de deputat în Parlamentul European.

Ultima actualizare: 15 mai 2019Aviz juridic - Politica de confidențialitate