Показалец 
 Назад 
 Напред 
 Пълен текст 
Протокол
Понеделник, 11 февруари 2019 г. - Страсбург

3. Изявления на председателството
CRE

Председателят направи изявление, в което обяви, че студийното радио 1 на Парламента в Страсбург е преименувано на имената на двамата журналисти Антонио Мегалици и Бартош Педро Орент-Неджелски, убити по време на терористичната атака в Страсбург миналия декември. Председателят също така приветства на официалната трибуна семействата на двете жертви и потвърди ангажимента на Парламента за свободата на пресата.

Председателят информира след това за положението на задържаните журналисти във Венесуела и поиска, от името на Парламента, тяхното освобождаване.

Председателят информира Парламента за преследването срещу бившия член на ЕП Фелекнас Ука в Турция и пое ангажимента да се свърже с турските власти.

Председателят направи изявление по повод на Възпоменателния ден в памет на жертвите на масовите убийства в т.нар. „фойбе“.

Изказаха се Ivan Jakovčić, Franc Bogovič (председателят направи уточнения) и Ruža Tomašić (председателят направи уточнения).

Изказаха се Ramón Jáuregui Atondo относно положението в Никарагуа, Steven Woolfe, Gabriel Mato, за да се присъедини към казаното от Ramón Jáuregui Atondo (Председателят прие за сведение), Jean-Marie Cavada относно изказването на Steven Woolfe, Peter van Dalen относно случая на Азия Биби в Пакистан (Председателят отговори) и Salvatore Cicu.

Последно осъвременяване: 2 юли 2019 г.Правна информация - Политика за поверителност