Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Ponedjeljak, 11. veljače 2019. - Strasbourg

3. Izjave Predsjedništva
CRE

Predsjednik je izjavio da radijski studio 1 Parlamenta u Strasbourgu odsad nosi imena dvojice novinara, Antonija Megalizzija i Bartosza Piotra Orent-Niedzielskija, koji su ubijeni tijekom terorističkog napada u Strasbourgu u prosincu prošle godine. Predsjednik je isto tako pozdravio obitelji obiju žrtava koje su bile prisutne na službenoj galeriji te je potvrdio zalaganje Parlamenta za slobodu medija.

Predsjednik se potom osvrnuo na stanje novinara koji su zatočeni u Venezueli te je u ime Parlamenta zatražio njihovo puštanje na slobodu.

Predsjednik je obavijestio Parlament o situaciji u kojoj se našla bivša zastupnica u Europskom parlamentu Feleknas Uca u Turskoj te je izjavio da će stupiti u kontakt s turskim vlastima.

Predsjednik je rekao nekoliko riječi povodom obilježavanja Dana sjećanja ("Giorno del ricordo") u Italiji, kada se odaje počast žrtvama masakra poznatih pod nazivom fojbe (jame).

Govorili su Ivan Jakovčić, Franc Bogovič (predsjednik je dao pojašnjenje) i Ruža Tomašić (predsjednik je dao pojašnjenje).

Govorili su Ramón Jáuregui Atondo o stanju u Nikaragvi, (predsjednik je odgovorio da će stupiti u kontakt s nadležnim tijelima) Steven Woolfe, Gabriel Mato, kako bi se složio s riječima Ramóna Jáureguija Atondoa, Jean-Marie Cavada o riječima Stevena Woolfa, Peter van Dalen o slučaju Asije Bibi u Pakistanu (predsjednik je dao pojašnjenje) i Salvatore Cicu.

Posljednje ažuriranje: 2. srpnja 2019.Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti