Index 
 Înapoi 
 Înainte 
 Text integral 
Proces-verbal
Luni, 11 februarie 2019 - Strasbourg

3. Declarațiile Președintelui
CRE

Președintele a făcut o declarație prin care a anunțat că studioul de radio 1 de la Strasbourg al Parlamentului a fost redenumit după jurnaliștii Antonio Megalizzi și Bartosz Piotr Orent-Niedzielski, uciși în atacul terorist de la Strasbourg din luna decembrie a anului trecut. Președintele a salutat, de asemenea, prezența la tribuna oficială a familiilor celor două victime și a confirmat angajamentul Parlamentului față de libertatea presei.

Președintele a evocat ulterior situația jurnaliștilor deținuți din Venezuela și a solicitat, în numele Parlamentului, eliberarea lor.

Președintele a comunicat că a fost informat cu privire la situația cu care se confruntă în Turcia fosta deputată în Parlamentul European Feleknas Uca și s-a angajat să contacteze autoritățile turce.

Președintele a făcut o declarație cu ocazia participării sale la „Giorno del ricordo” (Ziua amintirii) în Italia, în memoria victimelor masacrelor din foibe.

Au intervenit Ivan Jakovčić, Franc Bogovič (Președintele a făcut câteva precizări) și Ruža Tomašić (Președintele a făcut câteva precizări).

Au intervenit Ramón Jáuregui Atondo privind situația din Nicaragua (Președintele a răspuns că va contacta autoritățile competente), Steven Woolfe, Gabriel Mato, pentru a susține declarațiile lui Ramón Jáuregui Atondo, Jean-Marie Cavada privind declarațiile lui Steven Woolfe, Peter van Dalen privind cazul Asiei Bibi din Pakistan (Președintele a făcut precizări) și Salvatore Cicu.

Ultima actualizare: 2 iulie 2019Aviz juridic - Politica de confidențialitate