Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
Ponedeljek, 11. februar 2019 - Strasbourg

3. Izjave predsedujočega
CRE

Predsednik je izjavil, da je bil radijski studio 1 Parlamenta v Strasbourgu preimenovan tako, da se zdaj imenuje po novinarjih Antoniu Megalizziju in Bartozsu Piotru Orent-Niedzielskem, ki sta bila ubita med terorističnim napadom v Strasburgu decembra lani. Predsednik je prav tako pozdravil prisotnost družin dveh žrtev v tribuni za goste ter potrdil zavezanost Parlamenta svobodi tiska.

Predsednik je nato spomnil na položaj novinarjev, zaprtih v Venezueli, in v imenu Parlamenta zahteval njihovo izpustitev.

Predsednik je Parlament seznanil s preganjanjem nekdanje evropske poslanke Feleknas Uce v Turčiji in se je zavezal, da bo stopil v stik s turškimi oblastmi.

Predsednik je podal izjavo glede svoje udeležbe na “Giorno del ricordo” v Italiji, v spomin na žrtve pobojev v fojbah.

Govorili so Ivan Jakovčić, Franc Bogovič (predsednik je podrobneje obrazložil zadevo) in Ruža Tomašić (predsednik je podrobneje obrazložil zadevo).

Govorili so Ramón Jáuregui Atondo o razmerah v Nikaragvi, Steven Woolfe, Gabriel Mato, ki se je pridružil izjavi, ki jo je podal Ramón Jáuregui Atondo (predsedujoči je to vzel na znanje), Jean-Marie Cavada o izjavi, ki jo je podal Steven Woolfe, Peter van Dalen o zadevi Asie Bibi v Pakistanu (predsednik je odgovoril) in Salvatore Cicu.

Zadnja posodobitev: 2. julij 2019Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov