Index 
 Föregående 
 Nästa 
 All text 
Protokoll
Måndagen den 11 februari 2019 - Strasbourg

3. Uttalanden av talmannen
CRE

Talmannen gjorde ett uttalande där han meddelade att radiostudion 1 i parlamentets byggnad i Strasbourg hade döpts om efter de två journalisterna Antonio Megalizzi och Bartosz Piotr Orent-Niedzielski, som dödades i samband med terrorattentatet i Strasbourg i december 2018. Talmannen välkomnade även deras familjer, som fanns på åhörarläktaren, och bekräftade parlamentets engagemang för pressfriheten.

Talmannen talade sedan om situationen för de journalister som hölls fängslade i Venezuela och krävde i parlamentets namn att de skulle friges.

Talmannen informerade parlamentet om att han hade fått information om situationen för den före detta ledamoten av Europaparlamentet Feleknas Uca i Turkiet och utfäste sig att kontakta de turkiska myndigheterna.

Talmannen gjorde ett uttalande med anledning av sitt deltagande i ”Giorno del ricordo” i Italien, till minne av foibemassakrernas offer.

Talare: Ivan Jakovčić, Franc Bogovič (talmannen gjorde förtydliganden) och Ruža Tomašić (talmannen gjorde förtydliganden).

Talare: Ramón Jáuregui Atondo, om situation i Nicaragua (talmannen svarade att han skulle kontakta de behöriga myndigheterna), Steven Woolfe, Gabriel Mato, som sällade sig till Ramón Jáuregui Atondos uttalanden, Jean-Marie Cavada, om Steven Woolfes uttalanden, Peter van Dalen, om fallet Asia Bibi i Pakistan (talmannen gjorde förtydliganden), och Salvatore Cicu.

Senaste uppdatering: 2 juli 2019Rättsligt meddelande - Integritetspolicy