Ευρετήριο 
 Προηγούμενο 
 Επόμενο 
 Πλήρες κείμενο 
Συνοπτικά πρακτικά
Δευτέρα 11 Μαρτίου 2019 - Στρασβούργο

3. Δηλώσεις της Προεδρίας
Πλήρη Πρακτικά

Ο Πρόεδρος εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα του Boeing 737, το οποίο εκτελούσε πτήση από την Αντίς Αμπέμπα με προορισμό το Ναϊρόμπι όταν κατέπεσε χθες, Κυριακή 10 Μαρτίου 2019.

Στη συνέχεια υπενθυμίζει την τρομοκρατική επίθεση που έλαβε χώρα στις 11 Μαρτίου 2004 στον σταθμό Atocha της Μαδρίτης, όπου έχασαν τη ζωή τους 192 άτομα. Υπενθυμίζει, εν προκειμένω, ότι η 11η Μαρτίου επιλέχθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως συμβολική ημερομηνία μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας.

Προβαίνει σε δήλωση σχετικά με την 5η επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας από τη Ρωσία, ενέργεια την οποία το Κοινοβούλιο έχει κατ’ επανάληψη καταδικάσει ως παραβίαση του διεθνούς δικαίου. Υπενθυμίζει, στο πλαίσιο αυτό, τη δέσμευση του Κοινοβουλίου υπέρ της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Καταλήγει κάνοντας αναφορά στην κατάσταση στη Βενεζουέλα, ορισμένες περιοχές της οποίας δεν τροφοδοτούνται με ηλεκτρική ενέργεια εδώ και αρκετές ημέρες, κάτι που έχει δραματικές συνέπειες ιδίως οσον αφορά τη δημόσια υγεία.

Τελευταία ενημέρωση: 4 Ιουλίου 2019Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου