Index 
 Vorige 
 Volgende 
 Volledige tekst 
Notulen
Maandag 11 maart 2019 - Straatsburg

3. Verklaringen van de Voorzitter
CRE

De Voorzitter betuigt zijn medeleven aan de families van de slachtoffers van het vliegtuigongeval met de Boeing 737 die wordt ingezet voor vluchten tussen Addis Abeba en Nairobi, en die gisteren, op zondag 10 maart 2019, is neergestort.

Hij herinnert vervolgens aan de aanslag van 11 maart 2004 in het treinstation van Atocha in Madrid, waarbij 192 mensen om het leven zijn gekomen. Hij maakt voorts van de gelegenheid gebruik om in herinnering te brengen dat de Europese Unie 11 maart heeft uitgekozen als symbolische datum voor de herdenking van de slachtoffers van terrorisme.

Hij legt een verklaring af naar aanleiding van de annexatie van de Krim door Rusland van vijf jaar geleden, een daad die meermaals door het Parlement is veroordeeld als schending van het internationaal recht. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om de gehechtheid van het Parlement aan de onafhankelijkheid en territoriale integriteit van Oekraïne te benadrukken.

Tot slot verwijst hij naar de situatie in Venezuela, waar verschillende gebieden al dagenlang zonder elektriciteit zitten, hetgeen met name dramatische gevolgen heeft voor de volksgezondheid.

Laatst bijgewerkt op: 4 juli 2019Juridische mededeling - Privacybeleid