Index 
 Înapoi 
 Înainte 
 Text integral 
Proces-verbal
Miercuri, 3 aprilie 2019 - Bruxelles

3. Declarațiile Președintelui
Stenograma

Președintele a exprimat preocuparea Parlamentului în legătură cu Laura Codruţa Kövesi, candidata Parlamentului la funcția de procuror-șef european, care a fost pusă sub control judiciar de către autoritățile române joi, 28 martie 2019, ceea ce presupune, printre alte restricționări ale libertăților sale individuale, că nu poate să părăsească țara și nici să se adreseze presei.

Președintele a reafirmat sprijinul Parlamentului pentru Laura Codruţa Kövesi și încrederea acestuia în ea. Reamintind principiul neamestecului în acțiunile autorităților judiciare, el a solicitat autorităților române să respecte principiul cooperării sincere între statele membre și instituții și să nu pună piedici participării Laurei Codruța Kövesi la întregul proces de selecție pentru postul de procuror-șef european.

A intervenit Josef Weidenholzer, care a susținut declarațiile Președintelui.

°
° ° °

Au intervenit Daniele Viotti, care a denunțat reintroducerea în Brunei a pedepsei cu moartea prin lapidare pentru homosexualitate și din alte motive (Președintele a reamintit că Parlamentul se opune cu fermitate pedepsei cu moartea, oriunde în lume și indiferent de motiv), și Lívia Járóka.

Ultima actualizare: 6 august 2019Aviz juridic - Politica de confidențialitate