Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
Utorak, 16. travnja 2019. - Strasbourg

4. Zaključci sa sastanka Europskog vijeća od 10. travnja 2019. o povlačenju Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije (rasprava)
Doslovno izvješće

Izjave Vijeća i Komisije: Zaključci sa sastanka Europskog vijeća od 10. travnja 2019. o povlačenju Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije (2019/2694(RSP))

Donald Tusk (predsjednik Europskog vijeća) i Jean-Claude Juncker (predsjednik Komisije) dali su izjave i također su se osvrnuli na požar u katedrali Notre-Dame u Parizu.

Predsjednik je istaknuo ulogu Parlamenta tijekom postupka pregovora o povlačenju Ujedinjene Kraljevine iz Europske unije.

Govorili su Esteban González Pons u ime Kluba zastupnika PPE-a, Udo Bullmann u ime Kluba zastupnika S&D-a, Syed Kamall u ime Kluba zastupnika ECR-a, i Guy Verhofstadt u ime Kluba zastupnika ALDE-a.

PREDSJEDA: Mairead McGUINNESS
potpredsjednica

Govorili su Gabriele Zimmer u ime Kluba zastupnika GUE/NGL-a, Molly Scott Cato u ime Kluba zastupnika Verts/ALE-a, Nigel Farage u ime Kluba zastupnika EFDD-a, Gerard Batten u ime Kluba zastupnika ENF-a, Kazimierz Michał Ujazdowski, nezavisni zastupnik, Elmar Brok (predsjedavajuća je odala počast Elmaru Broku, kojemu je ovo bio posljednji govor), Richard Corbett, James Nicholson, Martina Anderson, koja je, osim toga, odgovorila na pitanje koje je podizanjem plave kartice postavio Seán Kelly, Alyn Smith, Julie Girling, Seb Dance, Hans-Olaf Henkel, Danuta Maria Hübner i Seán Kelly.

U postupku spontanog javljanja za riječ („catch the eye”) riječ su dobili: Paulo Rangel, Ana Gomes, Ana Miranda, Juan Fernando López Aguilar, Paul Brannen i Gunnar Hökmark.

Govorili su Jean-Claude Juncker i Donald Tusk.

Rasprava je zaključena.

Posljednje ažuriranje: 24. srpnja 2019.Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti