Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
XML 1k
2019. július 2., Kedd - Strasbourg

4. Mandátumvizsgálat
Szó szerinti jegyzőkönyv

A képviselők megválasztására vonatkozó valamennyi dokumentumot átadják a mandátumvizsgáló bizottságnak, amelyet az eljárási szabályzat 206. cikkének megfelelően kell felállítani.

Az eljárási szabályzat 3. cikkének (2) bekezdése szerint a képviselői mandátum vizsgálatának befejezéséig, illetve bármely vitás ügyben történő határozathozatalig minden képviselő elfoglalhatja helyét a Parlamentben és szerveiben, és minden ehhez kapcsolódó jog megilleti azzal a feltétellel, hogy előzetesen aláírta az összeférhetetlenségi nyilatkozatot.

Az Európai Parlament tagjainak közvetlen és általános választójog alapján történő választásáról szóló 1976. szeptember 20-i okmány 7. cikke alapján az európai parlamenti képviselői tisztséggel összeférheteten feladatokat ellátó képviselők nem foglalhatják el helyüket a Parlamentben. Felkéri azokat a képviselőket, akik még nem írták alá az összeférhetetlenségi nyilatkozatot és még nem illeti meg őket minden ehhez kapcsolódó jog, hogy ezt haladéktalanul tegyék meg.

Utolsó frissítés: 2019. szeptember 9.Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat