Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
XML 1k
Ponedjeljak, 15. srpnja 2019. - Strasbourg

4. Sastav Parlamenta

Kyriakos Velopoulos je izabran kao zastupnik u grčkom parlamentu s učinkom od 7. srpnja 2019.

Parlement je primio na znanje da u skladu s člankom 7. stavkom 2. Akta o izboru zastupnika u Europski parlament neposrednim općim izborima tu dužnost nije moguće obnašati zajedno s dužnostima europskog zastupnika, te je u skladu s člankom 4. stavcima 1. i 2. Poslovnika utvrdio slobodno zastupničko mjesto s učinkom od 7. srpnja 2019.

°
° ° °

Nadležna nizozemska tijela obavijestila su Europski parlament o izboru Lare Wolters umjesto Fransa Timmermansa na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu s učinkom od 4. srpnja 2019.

Nadležna grčka tijela obavijestila su Europski parlament o izboru Emmanouila Fragkosa umjesto Kyriakosa Velopoulosa na mjesto zastupnika u Parlamentu s učinkom od 10. srpnja 2019.

Parlament je primio na znanje njihove izbore.

Sukladno s člankom 3. stavkom 2. Poslovnika, dok se ne provjere valjanosti zastupničkih mandata ili donese odluka o mogućem sporu Lara Wolters i Emmanouil Fragkos sudjeluju na sjednicama Parlamenta i njegovih tijela sa svim pravima koja im uz to pripadaju pod uvjetom da su prethodno izjavili da ne obnašaju dužnost nespojivu s dužnošću zastupnika u Europskom parlamentu.

Posljednje ažuriranje: 27. studenog 2019.Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti