Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
XML 1k
2019. július 15., Hétfő - Strasbourg

4. A Parlament tagjai

Kyriakos Velopoulos képviselőt 2019. július 7-i hatállyal a görög nemzeti parlament tagjává választották.

A Parlament tudomásul veszi, hogy az Európai Parlament képviselőinek közvetlen és általános választójog alapján történő választásáról szóló okmány 7. cikkének (2) bekezdése szerint ez a tisztség nem egyeztethető össze az európai parlamenti képviselői tisztséggel, és 2019. július 7-i hatállyal megállapítja a képviselői hely megüresedését.

°
° ° °

Az illetékes holland hatóságok bejelentették Lara Wolters kinevezését Frans Timmermans helyére, parlamenti képviselői minőségben, kinevezésének első napja: 2019. július 4.

Az illetékes görög hatóságok bejelentették Emmanouil Fragkos kinevezését Kyriakos Velopoulos helyére, parlamenti képviselői minőségben, kinevezésének első napja: 2019. július 10.

A Parlament tudomásul veszi megválasztásukat.

Az eljárási szabályzat 3. cikkének (2) bekezdése értelmében a képviselői mandátum vizsgálatának befejezéséig, illetve az esetleges vitatása tárgyában történő határozathozatalig Lara Wolters és Emmanouil Fragkos elfoglalhatják helyüket a Parlamentben és annak szerveiben, és minden ehhez kapcsolódó jog megilleti őket, azzal a feltétellel, hogy előzetesen nyilatkozatot tesznek, amely szerint nem folytatnak az európai parlamenti képviselői tisztséggel összeférhetetlen tevékenységet.

Utolsó frissítés: 2019. november 27.Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat