Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
XML 2k
2019. szeptember 16., Hétfő - Strasbourg

6. A Parlament tagjai

André Jorge Dionísio Bradford elhunyta miatt a Parlament az eljárási szabályzat 4. cikke (1) és (6) bekezdésének megfelelően 2019. július 19-i hatállyal megállapítja képviselői helye megüresedését.

Roberto Gualtierit 2019. szeptember 5-én kinevezték az olasz kormány gazdasági és pénzügyminiszterévé.

A Parlament tudomásul veszi, hogy az Európai Parlament képviselőinek közvetlen és általános választójog alapján történő választásáról szóló okmány 7. cikkének (1) bekezdése szerint ez a megbízatás összeegyeztethetetlen az európai parlementi képviselői megbízatással, és az eljárási szabályzat 4. cikkének (1) és (4) cikkének megfelelően 2019. szeptember 5-i hatállyal megállapítja képviselői helye megüresedését.

°
° ° °

Az illetékes dán hatóságok bejelentették Marianne Vind kinevezését Jeppe Kofod helyére, parlamenti képviselői minőségben, kinevezésének első napja: 2019. július 2.

Az illetékes portugál hatóságok bejelentették Isabel Carvalhais kinevezését André Jorge Dionísio Bradford helyére, parlamenti képviselői minőségben, kinevezésének első napja: 2019. szeptember 3.

A Parlament tudomásul veszi megválasztásukat.

Az eljárási szabályzat 3. cikkének (2) bekezdése értelmében a képviselői mandátum vizsgálatának befejezéséig, illetve az esetleges vitatása tárgyában történő határozathozatalig Marianne Vind és Isabel Carvalhais elfoglalhatják a helyüket a Parlamentben és annak szerveiben, és minden ehhez kapcsolódó jog megilleti őket, azzal a feltétellel, hogy előzetesen nyilatkozatot tesznek, amely szerint nem folytatnak az európai parlamenti képviselői tisztséggel összeférhetetlen tevékenységet.

Utolsó frissítés: 2019. november 22.Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat