Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
XML 1k
Ponedeljek, 16. september 2019 - Strasbourg

6. Sestava Parlamenta

Parlament je ugotovil, da se je v skladu s členom 4(1) in (6) Poslovnika po smrti Andréja Jorgeja Dionísia Bradforda dne 19. julija 2019 sprostil sedež.

Roberto Gualtieri je bil 5. septembra 2019 imenovan za ministra za gospodarstvo in finance italijanske vlade.

Parlament opozarja, da je v skladu s členom 7(1) Akta o volitvah poslancev Evropskega parlamenta s splošnimi neposrednimi volitvami ta funkcija nezdružljiva s funkcijo poslanca Evropskega parlamenta, in v skladu s členom 4(1) in (4) Poslovnika ugotavlja, da je ta sedež prost z začetkom veljavnosti od dne 5. septembra 2019.

°
° ° °

Pristojni danski organi so Evropski parlament obvestili, da je namesto Jeppa Kofoda za poslanko Evropskega parlamenta imenovana Marianne Vind z začetkom veljavnosti od dne 2. julija 2019.

Pristojni portugalski organi so Evropski parlament obvestili, da je namesto Andréja Jorgeja Dionísia Bradforda za poslanko Evropskega parlamenta imenovana Isabel Carvalhais z učinkom od 3. septembra 2019.

Parlament je seznanjen z njuno izvolitvijo.

Dokler se ne preveri veljavnost mandata ali se ne odloči o morebitnem sporu, se Marianne Vind in Isabel Carvalhais v skladu s členom 3(2) Poslovnika polnopravno udeležujeta sej Parlamenta in njegovih organov pod pogojem, da sta predhodno podpisali izjavijo, da ne opravljata funkcije, ki ni združljiva s funkcijo poslanca Evropskega parlamenta..

Zadnja posodobitev: 22. november 2019Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov