Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
Četrtek, 24. oktober 2019 - Strasbourg

7. Sporočilo predsedstva
CRE

Predsednik je sporočil, da je v skladu s členom 176(1) Poslovnika sprejel sklep, s katerim je izrekel kazen Angelu Ciocci zaradi njegovega agresivnega in nespoštljivega vedenja do drugih poslancev in institucije med včerajšnjo razpravo o turških vojaških operacijah na severovzhodu Sirije (točka 7 zapisnika z dne 23.10.2019), pri čemer je šlo za hudo kršitev člena 10(3) Poslovnika.

Kazen je sestavljena najprej iz ukrepa izgube pravice do izplačila dnevnic za obdobje desetih dni in nato iz izključitve iz vseh dejavnosti Parlamenta za obdobje petih zaporednih dni, v katerih se sestane Parlament ali kateri koli od njegovih organov, odborov ali delegacij, brez poseganja v pravico do glasovanja na plenarnem zasedanju in v tem primeru ob strogem spoštovanju pravil ravnanja za poslance. Kazen se začne izvajati 4. novembra 2019.

Zadevni poslanec je bil o sklepu uradno obveščen in lahko v zvezi z njim pri predsedstvu sproži notranji pritožbeni postopek v skladu s členom 177 Poslovnika.

Predsednik je pojasnil, da so bila od začetka tega zakonodajnega obdobja na plenarnih zasedanjih opažena določena vedenja in izjave, zaradi katerih se je v dogovoru s predsedniki političnih skupin odločil, da vedenj ali izjav, ki ogrožajo dostojanstvo Parlamenta, ne bo več toleriral.

°
° ° °

Govoril je Javier Moreno Sánchez.

Zadnja posodobitev: 25. februar 2020Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov