Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
XML 2k
Srijeda, 11. prosinca 2019. - Bruxelles

5. Sastav Parlamenta

Dubravka Šuica, Adina-Ioana Vălean i Nicolas Schmit imenovani su povjerenicima Europske komisije s učinkom od 1. prosinca 2019.

Parlament prima na znanje da je u skladu s člankom 7. stavkom 1. Akta o izboru zastupnika u Europski paralment neposrednim općim izborima ta funkcija nespojiva s funkcijom zastupnika u Europskom parlamentu i u skladu s člankom 4. stavcima 1. i 4. Poslovnika EP-a konstatira da s učinkom od 1. prosinca 2019. godine postoje slobodna zastupnička mjesta.

°
° ° °

Nadležna hrvatska tijela obavijestila su Europski parlament o izboru Sunčane Glavak umjesto Dubravke Šuice na mjesto zastupnice u Europskom parlamentu s učinkom od 1. prosinca 2019.

Nadležna rumunjska tijela obavijestila su Europski parlament o izboru Gheorghea-Vlada Nistora umjesto Adine-Ioane Vălean na mjesto zastupniceu Parlamentu s učinkom od 2. prosinca 2019.

Nadležna luksemburška tijela obavijestila su Europski parlament o izboru Marca Angela umjesto Nicolasa Schmita na mjesto zastupnika u Parlamentu s učinkom od 10. prosinca 2019.

Parlament je primio na znanje imenovanja novih zastupnika.

U skladu s člankom 3. stavkom 2. Poslovnika, dok se ne provjeri valjanost zastupničkih mandata ili donese odluka o mogućem sporu Sunčana Glavak, Gheorghe-Vlad Nistor i Marc Angel Parlament, sudjeluju na sjednicama Parlamenta i njegovih tijela sa svim pravima koja im uz to pripadaju, pod uvjetom da su prije toga potpisali izjavu da ne obnašaju dužnost nespojivu s onom zastupnika u Europskom parlamentu.

Posljednje ažuriranje: 7. travnja 2021.Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti