Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
XML 2k
Sreda, 11. december 2019 - Bruselj

5. Sestava Parlamenta

Dubravka Šuica, Adina-Ioana Vălean in Nicolas Schmit so bili imenovani za člane Evropske komisije. Imenovanje začne veljati 1. decembra 2019.

V skladu s členom 7(1) Akta o volitvah poslancev Evropskega parlamenta s splošnimi neposrednimi volitvami z je ta funkcija neskladna s funkcijo poslanca Evropkega parlamenta, zato je Parlament v skladu s členom 4(1) in (4) Poslovnika razglasil, da so sedeži na voljo od 1. decembra 2019.

°
° ° °

Pristojni hrvaški organi so Evropski parlament obvestili, da je namesto Dubravke Šuica za poslanko Evropskega parlamenta imenovana Sunčana Glavak z začetkom veljavnosti 1. decembra 2019.

Pristojni romunski organi so Evropski parlament obvestili, da je namesto Adina-Ioane Vălean za poslanca Evropskega parlamenta imenovan Gheorghe-Vlad Nistor z začetkom veljavnosti 2. decembra 2019.

Pristojni luksemburški organi so Evropski parlament obvestili, da je namesto Nicolasa Schmita za poslanca Evropskega parlamenta imenovan Marc Angel z začetkom veljavnosti 10. decembra 2019.

Parlament se je seznanil z njihovo izvolitvijo.

Dokler se ne preveri veljavnosti mandata poslancev oziroma ne odloči o morebitnem sporu, se v skladu s členom 3(2) Poslovnika poslanci Sunčana Glavak, Gheorghe-Vlad Nistor in Marc Angel polnopravno udeležujejo sej Parlamenta in njegovih teles, pod pogojem, da so predhodno podali izjavo o tem, da ne opravljajo funkcije, ki ni združljiva s funkcijo poslanca Evropskega parlamenta.

Zadnja posodobitev: 20. april 2020Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov