Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Jegyzőkönyv
2020. március 9., Hétfő - Brüsszel

9. Ügyrend
CRE

Az elnök előzetes közleményt tesz. Közli, hogy ezt az ülést a Parlament orvosi szolgálatának jelentése alapján vis maior miatt kivételesen Brüsszelben tartják. Kitart amellett, hogy biztosítani kell az intézmény jogalkotási és költségvetési funkciójának folyamatosságát. Felkéri a képviselőket, hogy csökkentsék minimálisra a mandátumuk gyakorlása keretében végzett utazásaikat.

A 2020. márciusi I. ülés végleges napirendtervezetét (648.187/PDOJ) kiosztották.

A képviselőcsoportokkal folytatott könzultációt követően az elnök az alábbi változtatásokat javasolja (az eljárási szabályzat 58. cikke):

A márciusi, azaz a 2020. március 10-i, keddi ülés a következőképpen kerül megszervezésre:

9 órától 12 óráig:
- a Tanács és a Bizottság nyilatkozatai: A koronavírus-járvány, a jelenlegi helyzet és összehangolt, uniós szintű válaszlépések biztosítása egészségügyi, gazdasági és szociális téren (a PDOJ 64. pontja).

15 órától 18 óráig:
- az Európai Tanács és a Bizottság nyilatkozatai: Az Európai Tanács többéves pénzügyi keretről tartott 2020. február 20-i rendkívüli ülésének következtetései (a PDOJ 30. pontja).
- a Tanács és a Bizottság nyilatkozatai: A migrációs helyzet a görög-török határon és az EU erre adott közös válasza (a PDOJ 66. pontja).

A Parlament jóváhagyja a változtatásokat.

Az ügyrendet megállapítják.

Utolsó frissítés: 2020. május 28.Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat