Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
XML 1k
Četvrtak, 23. srpnja 2020. - Bruxelles

6. Sastav Parlamenta

Nadležna njemačka tijela obavijestila su Europski parlament o izboru Manuele Ripe umjesto Klausa Buchnera na mjesto zastupnika u Europskom parlamentu s učinkom od 16. srpnja 2020.

Slijedom presude Suda Europske unije od 19. prosinca 2019. i uzimajući u obzir odluku španjolskog Središnjeg izbornog povjerenstva Španjolske od 3. siječnja 2020. te odluku Vrhovnog suda Španjolske od 9. siječnja 2020. Parlament prima na znanje izbor Jordija Soléa i Ferranda za zastupnika u Europskom parlamentu s učinkom od 3. siječnja 2020., koji zamjenjuje Oriola Junquerasa i Viesa, čije je zastupničko mjesto proglašeno prazim od 3. siječnja 2020.

Parlament je primio na znanje njihov izbor.

Sukladno s člankom 3. stavkom 2. Poslovnika, dok se ne provjere valjanosti zastupničkih mandata ili donese odluka o mogućem sporu Manuela Ripa i Jordi Solé i Ferrando sudjeluju na sjednicama Parlamenta i njegovih tijela sa svim pravima koja im uz to pripadaju pod uvjetom da su prethodno izjavili da ne obnašaju dužnost nespojivu s dužnošću zastupnika u Europskom parlamentu.

Posljednje ažuriranje: 18. kolovoza 2021.Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti