Indeks 
 Forrige 
 Næste 
 Fuld tekst 
Protokol
XML 1k
Onsdag den 16. december 2020 - Bruxelles

6. Overrækkelse af Sakharov-prisen (højtideligt møde)
CRE

Fra kl. 12.11 til 12.40 afholdt Parlamentet et højtideligt møde i anledning af overrækkelsen af Sakharov-prisen til den demokratiske oppostion i Hviderusland repræsenteret ved Svetlana Tikhanovskaïa og Veranika Tsapkala.

Inden overrækkelsen af prisen bød formanden også de andre repræsentanter for den demokratiske opposition i Hviderusland velkommen, som ligeledes var til stede i plenarsalen, nemlig Sergej Dylevskij, Ales Bialjatskij og Stepan Putilo samt Svetlana Aleksejevitj, som deltog i det højtidelige møde via fjernforbindelse lige som dette års finalister.

Formanden beklagede, at ikke alle repræsentanter for den demokratiske opposition i Hviderusland kunne være til stede, navnlig Sergej Tikhanovskij, som var politisk fange, såvel som Nikolaj Statkevitj og Marija Kolesnikova, som var repræsenterede ved deres familiemedlemmer Marija Adamovic og Tatiana Khomich.

Han gentog afslutningsvist sin opfordring til at frigive Sakharovprismodtagerne Ilham Tothi, Raif Badawi og Nasrin Sotoudeh, som stadigvæk sad fænglet.

(Mødet udsat kl. 12.40.)

Seneste opdatering: 20. august 2021Juridisk meddelelse - Databeskyttelsespolitik