Index 
 Înapoi 
 Înainte 
 Text integral 
Proces-verbal
XML 1k
Miercuri, 16 decembrie 2020 - Bruxelles

6. Acordarea Premiului Saharov (ședință solemnă)
CRE

De la 12.11 la 12.40, Parlamentul s-a reunit în ședință solemnă cu ocazia acordării Premiului Saharov opoziției democratice din Belarus, reprezentată de Svetlana Tihanovskaia și Veranika Țapkala.

Înainte de acordarea premiului, Președintele le-a urat bun venit și celorlalți reprezentanți ai opoziției democratice din Belarus, prezenți de asemenea în hemiciclu, și anume Serghei Dîlevski, Ales Beliațki et Stepan Putilo, precum și Svetlana Aleksievici, care participă la ședința oficială de la distanță, precum și finaliștii din acest an.

Președintele și-a exprimat regretul cu privire la faptul că nu au putut fi prezenți toți reprezentanții opoziției democratice din Belarus, inclusiv prizonierul politic Serghei Țihanovski, precum și Mikalai Statkievici și Maria Kolesnikova, cei doi din urmă fiind reprezentați de membri ai familiilor lor, Maria Adamovic și Tatiana Homici.

În cele din urmă, el a făcut din nou apel la eliberarea laureaților Premiului Saharov Ilham Tothi, Raif Badawi și Nasrin Sotoudeh, care până în prezent sunt încarcerați.

(Ședința a fost suspendată la 12.40.)

Ultima actualizare: 20 august 2021Aviz juridic - Politica de confidențialitate