Indeks 
 Prethodno 
 Sljedeće 
 Cjeloviti tekst 
Zapisnik
XML 1k
Ponedjeljak, 18. siječnja 2021. - Bruxelles

8. Priopćenje predsjedništva

Predsjednik je obavijestio da je u skladu sa zaključcima savjetodavnog odbora nadležnog za prijave zbog uznemiravanja na radnom mjestu između akreditiranih parlamentarnih asistenata i zastupnika u Europskom parlamentu i uzimajući u obzir primjedbe dotične zastupnice, odlučio izreći sankciju Monici Semedo, u skladu s člankom 10. stavkom 6. i člankom 176. Poslovnika, zbog njezinog ponašanja prema akreditiranim parlamentarnim asistentima koje se može opisati kao psihološko uznemiravanje. Sankcija se sastoji od:

- gubitka prava na dnevnicu za razdoblje od 15 dana i

- privremenog oduzimanja prava sudjelovanja u aktivnostima Parlamenta za razdoblje 15 dana tijekom kojih se sastaje Parlament ili bilo koje njegovo tijelo, odbor ili izaslanstvo, ne dovodeći u pitanje pravo glasa na plenarnoj sjednici i uvjetovano, u ovom slučaju, strogim pridržavanjem pravila ponašanja zastupnika.

Dotična je zastupnica obaviještena o odluci 15. siječnja 2021. te na nju Predsjedništvu može podnijeti unutarnju žalbu u skladu s člankom 177. Poslovnika Parlamenta. Žalba ima za posljedicu prekid primjene sankcije.

Posljednje ažuriranje: 19. travnja 2021.Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti