Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Zapisnik
XML 5k
Sreda, 23. junij 2021 - Bruselj

12. Razpored dela
Dobesedni zapis

Razdeljen je bil končni osnutek dnevnega reda drugega junijskega delnega zasedanja (PE 694.627/PDOJ).

Predsednik je po posvetovanju s političnimi skupinami predlagal naslednje spremembe končnega osnutka dnevnega reda:

Sreda

Izjava Komisije o prihodnosti odnosov med EU in Švico (točka 53 PDOJ), prvotno predvidena v četrtek dopoldne, je prestavljena na drugo točko dnevnega reda.

Ustno vprašanje o tujem vmešavanju v demokratične procese (točka 68 PDOJ) je prestavljena na prihodnje zasedanje julija 2021.

Glasovanje o dveh priporočilih Paula Rangela v drugi obravnavi o:

- Vizumski informacijski sistem (VIS): obravnava vizumskih vlog (točka 57 PDOJ) in

- Vizumski informacijski sistem (VIS): pogoji za dostop do drugih informacijskih sistemov EU za namene vizumskega informacijskega sistema (točka 58 PDOJ),

je prestavljeno na prihodnje zasedanje.

Razpravi o:

- ustnih vprašanjih o 25. obletnici Mednarodne konference o prebivalstvu in razvoju (ICPD25) (vrh v Nairobiju) (točka 54 PDOJ) in

- kratki predstavitvi poročila Mislava Kolakušića o ustreznosti predpisov, subsidiarnosti in sorazmernosti – poročilo o boljši pripravi zakonodaje za leta 2017, 2018 in 2019 (točka 64 PDOJ)

sta prestavljeni na tretjo in četrto točko večernega dnevnega reda.

Poročilo Predraga Freda Matića o spolnem in reproduktivnem zdravju in pravicah v EU v povezavi z zdravjem žensk (točka 20 PDOJ) je premaknjeno na prvo točko večernega dnevnega reda, poročilo Paula Rangela o poročilih o Bosni in Hercegovini za leti 2019 in 2020 pa na zadnjo točko popoldanskega dnevnega reda.

Predsednik je tudi sporočil, da je od skupine ECR v skladu s členom 197 Poslovnika prejel predlog, da razpravo o poročilu Predraga Freda Matića o spolnem in reproduktivnem zdravju in pravicah v EU v povezavi z zdravjem žensk razglasi kot nedopustno.

O predlogu se bo glasovalo na današnjem času glasovanja.

Četrtek

Dodano je uradno srečanje z generalnim sekretarjem Organizacije združenih narodov Antóniom Guterresom, ki bo potekalo od 11.30 do 12. ure, zato se bo sestanek podaljšal do 14. ure, jutranje razprave pa so razdeljene na dva dela.

Prvi del bo potekal od 8.30 do 11.30 z razpravo o poročilu Jytte Guteland o evropskih podnebnih pravilih (točka 26 PDOJ), drugi del pa od 12.00 do 14.00 in bo vključeval razprave o:

- poročilu Johana Van Overtveldta in Henrike Hahn o instrumentu za posojila v javnem sektorju v okviru mehanizma za pravični prehod (točka 27 PDOJ) in

- izjave Sveta in Komisije o nujni potrebi po zaključku postopka imenovanj za polno delovanje Evropskega javnega tožilstva (točka 55 PDOJ).

Glasovanje o začasnem sporazumu o poročilu Johana Van Overtveldt in Henrike Hahn je zato prestavljeno na drugi čas glasovanja.

Predsednik je na koncu sporočil, da bo glasovanje potekalo v več sklopih glede na število predlogov sprememb in število zahtev za glasovanje po delih in za ločeno glasovanje. Informacije o porazdelitvi glasovanj na različne sklope bodo na voljo na spletnem mestu Parlamenta pod rubriko Prednostne informacije in dokumenti.

Parlament je izjavil, da se strinja s temi spremembami.

S tem je bil določen razpored dela.

Govoril je Terry Reintke, ki je Parlament pozval, naj dvigne mavrično zastavo, potem ko je UEFA zavrnila prošnjo mesta München, da bi ta večer v okviru pokala UEFA osvetlil svoj stadion s temi barvami (predsednik se je seznanil z njegovo prošnjo in dejal, da se je Parlament vedno zavzemal za zaščito pravic oseb LGBTQI).

Zadnja posodobitev: 30. november 2021Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov