Prethodno 
 Sljedeće 
Poslovnik Europskog parlamenta
Osmi parlamentarni saziv - Ožujka 2019.
EPUB 146kPDF 933k
SADRŽAJ
DODATAK
NAPOMENA
KOMPENDIJ GLAVNIH PRAVNIH AKATA POVEZANIH S POSLOVNIKOM

PRILOG IA : KODEKS PRIMJERENOG PONAŠANJAZASTUPNIKA U EUROPSKOM PARLAMENTU PRILIKOM OBNAŠANJA NJIHOVIH DUŽNOSTI

1.   U obnašanju svojih dužnosti zastupnici u Europskom parlamentu postupat će prema svima koji rade u Europskom parlamentu dostojanstveno, ljubazno i s poštovanjem te bez predrasuda i diskriminacije.

2.   U obnašanju svojih dužnosti zastupnici će se ponašati profesionalno i osobito izbjegavati u svojim odnosima s osobljem ponižavajući, uvredljiv i diskriminatorni jezik ili bilo koje druge radnje koje su neetične, ponižavajuće ili nezakonite.

3.   Zastupnici ne smiju svojim djelovanjem poticati osoblje na kršenje, zaobilaženje ili zanemarivanje zakonodavstva na snazi, internih pravila Parlamenta ili ovog Kodeksa niti tolerirati takvo ponašanje osoblja pod njihovom odgovornošću.

4.   U cilju osiguravanja učinkovitog funkcioniranja Europskog parlamenta zastupnici će pravovremeno, pravedno i djelotvorno te uz odgovarajuću diskreciju nastojati riješiti sva neslaganja ili sukobe u pogledu osoblja pod njihovom odgovornošću.

5.   Zastupnici će po potrebi pravodobno i u potpunosti sudjelovati u uspostavljenim postupcima za upravljanje situacijama sukoba ili uznemiravanja (psihološkog ili seksualnog), uključujući pružanjem brzog odgovora na sve optužbe za uznemiravanje. Članovi bi trebali sudjelovati u specijaliziranoj izobrazbi organiziranoj za njih na temu sprečavanja sukoba i uznemiravanja na radnom mjestu i dobrog vođenja ureda.

Posljednje ažuriranje: 13. svibnja 2019.Pravna obavijest - Politika zaštite privatnosti