Előző 
 Következő 
Az Európai Parlament eljárási szabályzata
8. parlamenti ciklus - 2019. március
EPUB 155kPDF 991k
TARTALOM
FÜGGELÉK
MEGJEGYZES AZ OLVASONAK
AZ ELJÁRÁSI SZABÁLYZATHOZ KAPCSOLÓDÓ LEGFONTOSABB JOGI AKTUSOK GYŰJTEMÉNYE

IA. MELLÉKLET : A MEGFELELŐ MAGATARTÁS KÓDEXE EURÓPAI PARLAMENTI KÉPVISELŐK SZÁMÁRA FELADATAIK ELLÁTÁSA SORÁN

1.   Az európai parlamenti képviselők feladataik ellátása során az Európai Parlamentben dolgozó minden munkatárssal szemben méltósággal, udvariasan és tisztelettel viselkednek, előítélet és megkülönböztetés nélkül.

2.   Feladataik ellátása során a képviselők professzionális magatartást tanúsítanak, és a személyzettel való kapcsolataik során tartózkodnak különösen a lealacsonyító, sértő, durva vagy diszkriminatív nyelvezettől, vagy bármely más etikátlan, megalázó vagy jogellenes cselekménytől.

3.   A képviselők tevékenységükkel nem hívhatják fel és nem ösztönözhetik a személyzetet a hatályos jogszabályoknak, a Parlament belső szabályainak vagy e kódexnek a megsértésére, megkerülésére vagy figyelmen kívül hagyására, illetve nem tűrhetik el beosztottjaik ilyen jellegű magatartását.

4.   Az Európai Parlament hatékony működésének biztosítása érdekében a képviselők megfelelő diszkrécióval eljárva biztosítják a beosztottjaikat érintő nézeteltérések és konfliktusok haladéktalan, tisztességes és hatékony kezelését.

5.   Szükség esetén a képviselők haladéktalanul és teljes mértékben együttműködnek a konfliktushelyzetek vagy a (pszichológiai vagy szexuális) zaklatás kezelésére szolgáló eljárásokban, ideértve azt is, hogy a zaklatásra vonatkozó bármely panasz esetén haladéktalanul válaszolnak. A képviselők a munkahelyi konfliktusok és zaklatás megelőzése, valamint a megfelelő irodai igazgatás témájában a számukra szervezett külön képzésen vehetnek részt.

Utolsó frissítés: 2019. május 13.Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat